Cele mai bune suplimente de vitamine şi minerale pentru ficatul gras

| |

Pentru vindecarea ficatului gras, o dietă sănătoasă ca cea pe care am urmat-o eu, va oferi organismului toate vitaminele şi mineralele de care are nevoie. Dar uneori este util să suplimentăm, mai ales dacă avem carenţe.

Aici intră în joc suplimentele de vitamine şi minerale. Iar unele dintre ele sunt dovedite ştiinţific drept adjuvanţi în lupta împotriva steatozei hepatice. Per total, aceste suplimente nu pot decât să facă bine atâta timp cât nu sunt consumate în excess.

Cel mai bun supliment pentru ficatul gras este magneziul, un mineral asupra căruia s-au făcut numeroase studii ce au descoperit efectele benefice asupra ficatului. De exemplu, acest studiu din 2019.

suplimente alimentare

Vitaminele ajută şi ele buna funcţionare a organismului, cele mai importante pentru funcţionarea corectă a ficatului fiind vitamina B12, precum şi vitaminele A, D, C sau E.

Repet – o dietă variată şi sănătoasă ne va asigura necesarul zilnic de vitamine şi minerale. Dar dacă este nevoie de o suplimentare, cum ar fi cea de magneziu pentru ajutarea ficatului, este bine de ştiut că avem opţiuni.

Cel mai bun supliment de magneziu pentru ficatul gras

Mie magneziul mi-a fost recomandat de doctor, împreună cu silimarina. Eu mereu la analize ieşeam cu mici deficienţe de magneziu şi calciu, aşa că iau acest supliment constant.

Personal, prefer magneziul efervescent fiindcă mai “păcălesc” dieta şi pare că beau un suc – de care, de altfel, stau departe. Dar şi pastilele tradiţionale sunt la fel de bune.

Pe mine m-a ajutat extrem de mult magneziul cu starea generală de bine, de la reducerea oboselii la reducerea stressului şi, poate, chiar a contribuit la vindecarea ficatului.

Eu iau magneziu 10 zile pe lună – însă în ultimul timp am cam uitat de această regulă şi iau ceva mai rar. Însă imediat după diagnosticarea cu steatoza hepatică, timp de şase luni, în primele zece zile ale fiecărei luni, am luat supliment de magneziu.

suplimente efervescente pentru steatoza hepatica

După cum ziceam, orice supliment recomandat de doctor poate fi luat fără griji. Nu mergeţi pe cele care oferă mai mult de 100% din doza zilnică recomandată decât dacă sunt carenţe mari şi doctorul recomandă asta.

Eu am început suplimentarea de magneziu pentru a scăpa de ficat gras cu această opţiune (o pastilă pe zi): Magneziu de la Doppel Hertz.

Acesta vine la pachet cu supliment de vitamine B, despre care se zice că sunt necesare pentru o mai bună absorbţie a magneziului.

Am trecut, mai apoi, pe magneziul efervescent, după cum am menţionat. Nu cred că este mai bun sau mai prost, dar îţi oferă un “suc” zilnic, pe care altfel nu l-ai primi. Aceasta este recomandarea mea (o tabletă pe zi): Aktiv Magneziu + Calciu + D3.

Cele mai bune suplimente de multivitamine pentru ficatul gras

Dacă vrem să acoperim o arie mai largă, avem multivitaminele efervescente la dispoziţie. Eu acum alternez magneziul cu multivitaminele şi mineralele, dar eu deja sunt într-o situaţie mai bună fiindcă am scăpat de ficatul gras.

Pentru cei proaspăt diagnosticaţi, s-ar putea să fie nevoie de mai mult magneziu. Mereu discutaţi cu doctorul pentru a ştii exact ce este mai bine în situaţia voastră.

Eu personal iau aceste suplimente de multivitamine şi minerale de la Doppel Hertz (click pentru a vedea).

Dacă preferaţi pastilele în locul tabletelor efervescente, aceste multivitamine şi minerale par o alegere bună, cu o compoziţie variată.

Trebuie să iei suplimente de vitamine şi minerale dacă suferi de ficat gras?

suplimente de vitamine

Viaminele şi mineralele sunt esenţiale pentru funcţionarea corectă a corpului nostru. Valorile scăzute pot avea efecte negative asupra sănătăţii, în timp ce valorile normale ajută corpul să funcţioneze corect şi să se vindece mai repede.

Suplimentele acestea sunt considerate benefice chiar de USFDA (Agenţia oficială a statelor unite)

Cu alte cuvinte, suplimentele de vitamine şi minerale pot ajuta ficatul, mai ales pentru cei care sunt proaspăt diagnosticaţi şi nu au reglată încă balanţa ideală a acestor substanţe în organism.

Cum am mai zis, nu cred că sunt suficiente pentru vindecarea steatozei hepatice – nu fără o dietă corespunzătoare şi schimbarea stilului de viaţă – dar eu în continuare le iau şi le-am luat cu sfinţenie timp de 10 zile în fiecare lună după diagnosticare.

După cum probabil ştiţi, eu am reuşit să vindec ficatul gras şi deşi nu pun succesul în exclusivitate în spatele acestor suplimente, nu pot decât să cred că au jucat şi ele un rol important.

De asemenea, există diverse ceaiuri pentru steatoza hepatică ce pot foarte bine să fie combinate cu suplimentele şi stilul de viaţă sănătos pentru o vindecare mai rapidă, naturală.

Concluzie

Acestea ar fi suplimentele de vitamine şi minerale recomandate pentru vindecarea ficatului gras.

Deşi personal nu cred că este esenţial să le luaţi, sau mai bine zis doar suplimentele fără o schimbare a stilului de viaţă nu vor fi suficiente, acestea cu siguranţă ajută. Mai ales în cazul celor care deja au carenţe de vitamine şi sau minerale – în special magneziu.

Cel puţin, multivitaminele sunt acceptate ştiinţific ca adjuvanţi pentru starea generală de sănătate, deci dacă nu influenţează în mod direct ficatul (ceea ce mă îndoiesc, fiind studii şi în această direcţie), măcar ajută sănătatea generală.

Eu personal le-am luat şi le iau în continuare conform recomandărilor şi nu am de ce să mă plâng. Aveţi în vedere să discutaţi orice nelămuriri cu doctorul vostru fiindcă el vă ştie exact situaţia şi poate face cele mai bune recomandări.

Previous

Oboseala şi ficatul gras: există o legătură?

Se poate vindeca ficatul gras?

Next

1 thought on “Cele mai bune suplimente de vitamine şi minerale pentru ficatul gras”

Leave a Comment