Poți mânca miere atunci când ai ficat gras?

| |

Ficatul gras este o afecțiune care apare din cauza acumulării de grăsime în interiorul ficatului. Deși variază de la persoană la persoană, este de obicei cauzată de un stil de viață nepotrivit și de consumul de alimente nesănătoase.

Cum zaharurile sunt cea mai mare amenințare pentru sănătatea noastră generală – inclusiv cea a ficatului nostru – s-ar putea să vă întrebați dacă mierea se încadrează sau nu în aceeași categorie. Despre asta discutăm astăzi!

Ficatul gras poate fi cauzat și de consumul de alcool (care este întotdeauna nociv pentru ficat), dar cea mai frecventă este boala ficatului gras non-alcoolic (steatoză hepatică non-alcoolică). Recent, oamenii de știință au studiat rolul mierii asupra ficatul gras.

Vom vorbi despre asta și despre propria mea experiență cu mierea, mai ales că eu am reușit să vindec ficatul gras.

Poți mânca miere când ai ficat gras?

Poți mânca miere atunci când ai ficat gras2

Raspunsul este da! Renumită pentru proprietățile sale vindecătoare, această poțiune naturală a fost supusă diferitelor studii preclinice și clinice pentru a-și dovedi valoarea în tratarea multor afecțiuni.

Mierea a fost asociată cu îmbunătățirea sănătății ficatului și cu un risc redus de boli hepatice. Contrar credinței populare, mierea poate fi arma secretă de care avem nevoie, chiar dacă este bogată în carbohidrați și ar trebui să fie consumată doar cu moderație.

De ce este mierea bună pentru ficatul gras?

Pe lângă gustul său unic, mierea are toate instrumentele potrivite pentru a ajuta la tratarea sau, în cel mai bun caz, la prevenirea bolilor hepatice grase.

Își îndeplinește acest lucru prin funcția de control al zahărului din sânge, o sursă de bacterii bune și puterea antioxidantă. Să explorăm câte un beneficiu pe rând!

Datorită compoziției sale de glucoză și fructoză în cantități egale, mierea oferă condiții optime de depozitare a glicogenului în celulele hepatice. Acesta, la rândul său, ajută la protejarea ficatului de steatoza hepatică.

Pe scurt, stocarea insuficientă a glicogenului determină eliberarea de hormoni de stres care în timp vor deteriora metabolismul glucozei, ducând la rezistența la insulină și în cele din urmă la afecțiunea ficatului gras.

Deci, chiar dacă mierea are un conținut ridicat de carbohidrați, ea este cea mai bună alternativă pentru înlocuirea zahărului, pe lângă ștevie.

Ea nu provocă creșterea masivă a nivelului de zahăr din sânge, cum face zahărul, dar și adăugă alți nutrienți importanți.

Poți mânca miere atunci când ai ficat gras3

IMPORTANT: Am menționat acest lucru pe site, dar cred că ar trebui să o menționez din nou aici: vorbim aici despre persoanele care au un ficat gras, dar nu și diabet.

În acest caz, lucrurile se vor schimba și cel mai probabil nici mierea nu este recomandată în dieta ta. Discutați întotdeauna cu un medic pentru a afla ce funcționează pentru situația dumneavoastră particulară!

Revenind la miere, al doilea beneficiu este acela de a fi o „sursă bacteriană bună”. Nu este un secret pentru nimeni că toți avem bacterii care trăiesc în interiorul nostru. Ele sunt numite prebiotice sau bacterii bune, din cauza rolului lor crucial în digestia amplă.

Se știe că mierea crudă conține 10 specii de astfel de bacterii sănătoase. Deoarece leziunile hepatice pot fi cauzate de un dezechilibru al bacteriilor intestinale, mierea vine din nou în ajutor datorită faptului că este o gazdă bună pentru astfel de bacterii!

Este atât de bună încât, în trecut, a fost folosită pentru proprietățile sale antibacteriene (adică lupta împotriva bacteriilor dăunătoare!)

Am păstrat cel mai bun beneficiu al mierii la sfârșit, puterea sa antioxidantă este greu de egalat. S-a demonstrat că mierea are un efect protector al celulelor împotriva stresului oxidativ (adică dezechilibrul dintre oxidanți și antioxidanți) și în scăderea conținutului de lipide.

Acest efect duo ajută la reducerea grăsimilor și la îmbunătățirea rezultatelor pentru pacienții cu boli hepatice grase. Vești grozave, până la urmă! Se pare că nu trebuie să renunțăm la toate lucrurile dulci!

Dar… nici nu poți avea cantități uriașe de miere. Să trecem acum la ceea ce ar putea fi partea goală a paharului…

Cât de multă miere poți mânca când ai ficat gras?

Până acum știu că v-ați bucurat cu toții de beneficiile mierii asupra sănătății noastre. Dar, așa cum am sugerat deja: ce-i mult strică!

Să nu uităm că mierea este compusă din zahăr, iar aproximativ 80% sunt carbohidrați.

Chiar dacă are valoare nutrițională, prea multă miere poate duce la blocarea sistemului digestiv, balonare, diaree și indigestie, precum și acumularea de grăsimi, ceea ce este exact opusul a ceea ce vrem noi să obținem.

Deși cred că este sigur să consumi miere în fiecare zi, nu am folosit niciodată mai mult de 1 linguriță pe zi. De obicei consum mult mai puțin de atât, îmi pun doar 1/4 de linguriță de miere la cafeaua de diminieață.

Maxim o linguriță de miere în fiecare zi ar trebui să fie suficient, atâta timp cât nu folosiți alte surse de zahăr. Prea mult zahăr nu este niciodată bun, chiar și atunci când provine din surse diferite!

Cele mai bune mărci de miere pentru tine

Ce fel de miere poti consuma

Mierea vine în toate dimensiunile, formele, gusturile, sursele și beneficiile. Prin urmare, atunci când vine vorba de a cumpăra miere, nu putem spune că este o sarcină ușoară!

Unul dintre cele mai importante lucruri de știut atunci când îți alegi mierea este acesta: trebuie să fie miere crudă.

Asta înseamnă că nu a fost procesată, fiartă, nu a fost adăugate zaharuri sau nimic altceva. Este mierea perfectă, naturală, pe care o obțineți direct de la albine.

Deoarece în majoritatea magazinelor mierea este de fapt procesată, aveți mai jos două dintre mărcile mele preferate de încercat – ambele sunt miere crudă și au un gust uimitor!

(Vă rugăm să rețineți: primesc comisioane dacă faceți o achiziție prin linkurile de mai jos, fără costuri suplimentare pentru dvs.)

Miere de Manuka din Noua Zeelandă

Miere de Manuka din Noua Zeelanda

Probabil că ați auzit multe despre mierea de Manuka și, deși nu o consider neapărat mai sănătoasă decât mierea crudă obișnuită, aleg să o consum cât mai des posibil.

Această miere specială este nepasteurizată, fără OMG și are un gust absolut uimitor. Este mai scumpă decât mierea noastră, dar când vine vorba de sănătatea ta, nu ar trebui să pui preț pe asta.

Mierea de Manuka din Noua Zeelandă o puteți găsi online, dar și în magazine de specialitate.

Având în vedere că nu trebuie să concumați prea multă în fiecare zi, un borcan va rezista mult timp. În cazul meu, durează cel puțin o lună până trebuie să cumpăr alt borcan, sau chiar mult mai mult.

Miere Pură Crudă

Miere cruda pentru ficat gras

Aceasta este o altă variantă de miere crudă uimitoare care îmi place foarte mult să o folosesc. Este fabricată în România, este bio și neprelucrată. Îmi place gustul deși culoarea este puțin ciudată după părerea mea.

Totuși, până la urmă, chiar dacă vrei să alegi un alt produs, asigură-te că ce alegi este miere crudă (nepasteurizată și neprocesată în niciun fel). Aceasta este cea mai bună miere pentru ficatul gras.

Eu o prefer pe aceasta: Miere de Salcam Bio de la Apisrom.

Cele mai bune alternative pentru a înlocui mierea

Chiar dacă adăpostește foarte multe beneficii, ea nu este un remediu universal pentru sănătate.

Mierea este în principal zahăr, o substanță despre care se știe că poate contribui la o serie de probleme de sănătate. Din cauza acestui conținut ridicat de zahăr, mierea nu este potrivită pentru toată lumea, mai ales pentru cei alergici, diabetici, obezi sau vegani.

Alternativ, unele studii au arătat că siropul de arțar poate juca un rol critic și în protejarea ficatului. Dacă nu poți consuma miere, înlocuiește-o cu cea mai bună variantă, cum ar fi siropul de arțar.

O altă alternativă sănătoasă pentru ficat sunt îndulcitorii siguri precum Stevia sau Eritritolul.

Concluzie

Din fericire, au existat suficiente dovezi care recomandă utilizarea mierii ca sursă acceptabilă de zahăr atunci când vine vorba de gestionarea bolii hepatice grase, acest lucru se datorează eficacității și siguranței sale.

După ce și-a demonstrat beneficiile remarcabile pentru sănătate, valoarea nutritivă și compoziția bogată, putem concluziona că, dacă este consumată corect, mierea este unul dintre cei mai siguri îndulcitori care pot fi folosiți de pacienții cu steatoză hepatică non-alcoolică.

Previous

Este mersul cu bicicleta bun pentru ficatul gras? [Rezolvat]

Fumatul și steatoza hepatică: trebuie să renunți?

Next

Leave a Comment