Vindecarea ficatului gras ar putea fi ajutată de consumul anumitor ceaiuri. Despre ele vom vorbi în acest articol: cele mai bune ceaiuri pentru ficatul gras sau steatoza hepatică.
Principalii aliaţi în lupta împotriva ficatului gras vor fi întotdeauna o dietă adecvată (precum aceasta de aici) şi activitatea fizică. Nu există încă medicamente sau suplimente care, fară schimbarea stilului de viaţă, să vindece steatoza hepatică.
Dar putem ajuta ficatul să îşi revină mai repede prin diverse metode. Am vorbit deja despre suplimentele de silimarină pentru ficatul gras, despre beneficiile aduse de cafea sau despre superalimentele pe care trebuie să le consumăm.
Astăzi continuăm seria aceasta cu un articol dedicat ceaiurilor care ajută vindecarea ficatului gras.
Vreau să repet, înainte de a trece la recomandările propriu-zise, că dacă veţi bea aceste ceaiuri dar nu veţi schimba modul de viaţă (cu o dietă corespunzătoare şi mişcare zilnic) şansele să vă vindecaţi sunt extrem de mici.
Ceaiurile (şi restul suplimentelor pentru ficat gras) vin să ajute şi să grăbească vindecarea, dar nu sunt pastila magică şi cu siguranţă nu sunt singurul lucru pe care trebuie să îl facem.
Acestea fiind zise, haideţi să trecem la nişte recomandări!
Cele mai bune ceaiuri pentru ficat gras / steatoză hepatică
Partea cea mai bună este că ceaiurile recomandate pentru ficatul gras nu sunt scumpe, deci nu vor face o gaură în buget.
După părerea mea, cea mai bună opţinue este să mergem pe mâna combinaţiilor de plante într-un singur pliculeţ. Astfel, în loc să bem un ceai dintr-o singură plantă, primim un amestec de mai multe plante considerate benefice în lupta împotriva steatozei hepatice.
Şi mai bine este că, amestecându-se diversele arome, ceaiul va avea un gust mai plăcut. Din păcate, majoritatea plantelor considerate bune pentru ficat nu au un gust prea bun, luate individual.
Haideţi, deci, să vedem care sunt recomandările mele!
Ceai Hepatocol
Un ceai produs de Fares, o firmă românească de tradiţie când vine vorba despre ceaiuri şi produse care ne ajută să ne menţinem sănătatea.
Ceaiul Hepatocol asigură un amestec optim de plante considerate benefice ficatului: rostopască, armurariu, sunătoare, mentă, rădăcină de cicoare, flori de gălbenele, sulfină şi boldo.
Trebuie să recunosc că de ultimele două plante nu am auzit până acum, dar restul sunt toate plante foarte binecunoscute pentru efectele lor benefice asupra ficatului. Iar gustul, datorită mentei, este plăcut.
Puteţi cumpăra ceai Hepatocol din farmacii, sau îl puteţi comanda online de la farmacia Dr. Max.
Ceai Bio “Eliberează-ţi ficatul”
Deşi pare să aibă un nume născocit de un copil de cinci ani, ceaiul acesta este extrem de bun! Ceva mai scump decât majoritatea, fiind organic, dar merită toţi banii!
Ca ingrediente, ne oferă un plăcut mix de mentă creaţă, coada şoricelului, păpădie, fenicul, lemongrass, gălbenele şi chimen. Toate sunt ecologice, deci avem şi certitudinea că nu consumăm diverse insecticide sau alte substanţe nocive ficatului.
Ceaiul are un gust bun – probabil cel mai bun de pe această listă, ceea ce este mereu un bonus.
Îl puteţi cumpăra de la farmacia Dr. Max.
Ceai hepatic
Trecem la un nume foarte generic acum, dar din nou un ceai bun. Creat de AdNatura, ceaiul oferă un mix de fructe de armurariu, flori de gălbenele, iarbă de ventrilică, iarbă de roiniţă, iarbă de sunătoare, iarbă de coada soricelului, rădăcină de genţiană şi frunze de stevie.
Datorită steviei, acest ceai are şi un gust dulceag, ceea ce îl face mai uşor de consumat. După cum vedeţi, un ceai bun ce oferă un amestec de plante recomandate pentru sănătatea ficatului.
Aceste ceai poate fi cumpărat aici.
Alte ceaiuri pentru ficatul gras
După cum am zis, eu prefer mixurile de mai sus pentru că folosesc mai multe plante care sunt considerate efective în lupta împotriva ficatului gras. Cel mai bun, ca şi compoziţie, mi se pare cel de la Fares.
Dar dacă preferaţi ceaiurile dintr-un singur ingredient, mergeţi pe mâna armurariului, cicoarei, păpădiei, gălbenelelor sau mentei.
După cum am vorbit în alt articol, avem studii care confirmă că şi ceaiul verde ajută ficatul gras. Deci nu ducem lipsă de opţiuni!
Cum să bem ceaiurile pentru ficat gras?
În primul rând, orice băutură pe care o consumăm trebuie băută ca atare, fără zahăr. Dacă doriţi neapărat, puteţi folosi îndulcitori naturali, cum ar fi stevia (pură) său combinaţii de erythritol. Dar ideal ar fi ca aceste ceaiuri să fie consumate fără zahăr.
Pe fiecare cutie de ceai veţi avea şi recomandări despre cum să îl beţi şi în ce cantităţi.
Eu personal aş zice că 1-2 căni de ceai pe zi ar fi suficiente şi ar da un boost eficient luptei împotriva ficatului gras. Ceaiurile nu au contraindicaţii, deci pot fi consumate şi în cantităţi mai mari.
Însă cel mai indicat este să urmaţi recomandările producătorului şi să le consumaţi cum se recomandă pe ambalaj.
Eu le consider utile pentru diversitate, nu doar pentru efectele benefice asupra ficatului. Având în vedere că avem destul de puţine lucruri pe care le putem bea după diagnosticare, ceaiurile vor oferi o alternativă plăcută la clasica apă.
Repet – aceste ceaiuri nu trebuie considerate medicamente minune, pentru că nu sunt. Se consideră că ajută ficatul şi lupta împotriva steatozei hepatice, dar fără ajutor suplimentar din partea noastră, nu pot repara totul.