Este mersul cu bicicleta bun pentru ficatul gras? [Rezolvat]

| |

Exercițiile fizice regulate sunt ideale pentru a vindeca ficatul gras, alături de o dietă sănătoasă.

Ciclismul sau mersul pe bicicletă este unul dintre aceste tipuri de exerciții și s-ar putea să vă întrebați dacă este sau nu potrivit pentru ficatul gras (cunoscuta si ca steatoză hepatică non-alcoolică).

Ciclismul este unul dintre exercițiile pe care le poți încadra pur și simplu în rutina ta zilnică și este probabil unul dintre cele mai ușor de introdus. Dar este cu adevărat util pentru a lupta împotriva ficatului gras?

Da, ciclismul este considerat un tip de exercițiu excelent pentru vindecarea ficatului gras. Va ajuta la reducerea cantității de grăsime din ficat și din jurul ficatului.

Este mersul cu bicicleta bun pentru ficatul gras bicicleta

De asemenea, are și alte beneficii importante pentru sănătate, care îl fac o alegere perfectă pentru rutina ta zilnică.

În primul rând, aș spune că orice tip de exercițiu este mai bun decât niciun exercițiu.

O simplă plimbare la magazin sau mersul cu bicicleta la serviciu este deja benefică pentru sănătatea dumneavoastră generală. Mai ales dacă doriți să vindecați un ficat gras.

Una din schimbările stilului de viață pe care trebuie să le faci pentru a deveni sănătos este să faci niște antrenamente de intensitate mai mare – inclusiv ciclism.

Eu personal am așteptat câteva luni înainte de a începe să fac mișcare (deoarece pierdeam deja în greutate prea repede), dar odată ce am ajuns în acel stadiu, unde greutatea rămânea constantă, exercițiile cardio, cum ar fi mersul pe bicicletă, m-au ajutat să continui.

De ce este ciclismul bun pentru ficat?

Este mersul cu bicicleta bun pentru ficatul gras

Ciclismul este bun pentru ficatul gras, deoarece poate reduce conținutul de grăsime hepatică – grăsimile din jurul ficatului dvs. – ajutându-vă astfel în încercarea de a vindeca ficatul gras și de a preveni steatoza hepatică non-alcoolică.

Ficatul gras, în special ficatul gras non-alcoolic, este asociat cu obezitatea. Ciclismul ajută la scăderea nivelului de grăsime corporală, deoarece exercițiile fizice reduc inflamația corpului și creează masa musculară pentru a înlocui grăsimea.

Așa că data viitoare când te gândești să arzi acel exces de calorii, ia-ți bicicleta și începi să pedalezi!

Ficatul este cel mai mare organ intern al corpului nostru și una dintre funcțiile sale importante este detoxifierea și neutralizarea toxinelor.

Ciclismul este, de asemenea, o modalitate bună de a ne pompa sângele, dezvoltând astfel o mai bună circulație a sângelui și ajutând la curățarea lui.

Este un exercițiu aerobic cu impact redus: cea ce înseamnă că nu e nevoie să depui prea mare efort, iar riscul de a te răni este mai redus decât majoritatea celorlalte antrenamente.

Este, de asemenea, una dintre cele mai bune modalități de a reduce riscul de a dezvolta probleme de sănătate, cum ar fi bolile cardiovasculare și hepatice. Sau, așa cum este cazul nostru, ajută la remedierea problemelor existente.

Alte beneficii pentru sănătate ale ciclismului includ lucruri care ar putea să nu fie direct legate de steatoza hepatică non-alcoolică, deși unele pot fi:

  • Creșterea forței musculare și a flexibilității
  • Îmbunătățește mobilitatea articulațiilor
  • Ameliorează stresul, anxietatea și depresia
  • Îmbunătățește funcția cognitivă
  • Îmbunătățește echilibrul, coordonarea și mersul

Ciclismul nu este doar ecologic, ci și prietenos pentru începători. Dacă îți este greu să echilibrezi pe o bicicletă standard, atunci poți opta pentru o bicicletă de fitness.

Sunt bicicletele de fitness bune?

Este mersul cu bicicleta bun pentru ficatul gras gym

O bicicletă de fitness este un echipament de exerciții pentru ciclism de interior. Este la fel ca bicicleta ta obișnuită, dar fara roți.

Acesta este cel mai bine de utilizat dacă nu sunteți un fan al pedalatului în aer liber sau nu știți să mergeți pe o bicicletă standard.

Bicileta pentru fitness îți permite să te antrenezi chiar la tine în sufragerie, în timp ce urmărești serialul tău preferat pe Netflix.

Ceea ce o face mai interesantă este că încă poți beneficia de cele mai multe dintre avantajele pentru sănătate pe care le obții de la mersul pe o bicicletă standard.

Deși puteți face acest lucru mergând la o sală de fitness locală, puteți instala una cu ușurință acasă.

Iată trei opțiuni ieftine pe care le puteți cumpăra pentru acasă pentru a începe schimbările către un stil de viață sănătos (linkurile de mai jos sunt link-uri afiliate):

Cât de des ar trebui să mergeți cu bicicleta dacă aveți ficat gras?

Este mersul cu bicicleta bun pentru ficatul gras acasa

Colegiul American de Medicină Sportivă recomandă cel puțin 150 de minute pe săptămână de activitate de ciclism pentru oricine cu boală hepatică cronică, inclusiv ficatul gras.

Puteți începe ușor cu aproximativ 10-20 de minute pe zi, apoi să creșteți treptat până la 30-60 de minute pe zi, pe măsură ce vă obișnuiți cu activitatea de ciclism zilnic.

Ca și în cazul altor exerciții și activități fizice, asigurați-vă că faceți puțină încălzire înainte de a începe să mergeți cu bicicleta și acordați-vă timp pentru a vă răcori după aceea.

Acest lucru vă ajută să vă îmbunătățiți flexibilitatea și să reduceți riscul de rănire și dureri musculare.

Amintiți-vă: ori de câte ori vă simțiți rau din cauza pedalatului, opriți-vă, luați o pauză și încercați din nou mai târziu.

Când am început să fac mișcare, după ce am fost diagnosticat, am fost șocat să văd că am putut să merg cu bicicleta într-un ritm foarte rapid doar pentru doar 5 minute consecutive.

Dar am luat-o de acolo și am continuat să mă îmbunătățesc până am reușit să obțin o sesiune completă de 45 de minute de antrenament intens, fără prea multe probleme.

Ajută mersul cu bicicleta ficatul gras?

Este mersul cu bicicleta bun pentru ficatul gras3

Un studiu de cercetare în jurnalul de metabolizare moleculară (în Engleză) a arătat că ciclismul ajută la prevenirea bolii ficatului gras. S-a demonstrat chiar că ajută la vindecarea steatozei hepatice la bărbați.

Desigur, nu doar ciclismul poate realiza acest lucru: orice tip de exercițiu cardio/aerobic poate avea același nivel de succes.

Dar da, ciclismul ajută și el la vindecarea ficatului gras, deoarece este unul dintre activitățile cel mai ușor de făcut atunci când vine vorba de exerciții.

Universitatea din Finlanda de Est sprijină ciclismul ca parte integrantă a tratamentului steatozei hepatice non-alcoolice după ce au rulat un studiu controlat timp de 12 săptămâni (în Engleză).

Ciclismul ajută la reducerea excesului de acizi grași liberi și sinteza glucozei către ficat.

Dar oricum, este întotdeauna o idee bună să vă consultați mai întâi cu medicul dumneavoastră și să continuați cu prudență la orice exercițiu sau activități fizice la care participați.

Alte exerciții bune pentru ficatul gras

Este mersul cu bicicleta bun pentru ficatul gras exercitii

Alte exerciții aerobice – înot, mers pe jos, alergare – s-au dovedit eficiente în a ajuta la vindecarea bolii ficatului gras, conform unui studiu (în Engleză) realizat de Farmacologia Alimentară și Terapeutică.

Dar există momente când unii pacienți cu ficat gras, în special cei cu steatoză hepatică non-alcoolică, consideră că exercițiile aerobice sunt obositoare, așa că o alternativă mai bună ar fi exercițiile de antrenament de rezistență.

De asemenea, are avantaje semnificative în reducerea grăsimii hepatice, precum și a grăsimii corporale totale.

Se spune că mereu este loc de mai bine, așa că cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a vindeca ficatul gras este să combinați exerciții de antrenament aerobic și de rezistență împreună cu o dietă sănătoasă. Aceasta a fost și abordarea mea.

Concluzie

Făcând exerciții fizice regulate este benefic nu numai pentru bolile legate de ficat, ci și pentru sănătatea ta generală.

Recomand efectuarea de exerciții fizice, fie ele aerobice, de rezistență, sau o combinație a ambelor, cel puțin 30 de minute pe zi sau 3 ore pe săptămână.

Nu sunt întotdeauna capabil să o fac zilnic, dar țintesc de cel puțin 4 ori pe săptămână. Dar fiecare zi este mai bună!

Nu uitați să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe să mergeți cu bicicleta sau să vă implicați în oricare dintre aceste exerciții și, poate, de asemenea, cu un antrenor personal pentru a obține niște sfaturi profesionale, cel puțin la început.

Deci ce mai aștepți? Luați bicicleta din garaj (sau comandați una online) și începeți să pedalați!

Previous

Este contagios ficatul gras?

Poți mânca miere atunci când ai ficat gras?

Next

Leave a Comment