Este contagios ficatul gras?

| |

Având în vedere că alte boli hepatice sunt contagioase (cum ar fi hepatita), unii oameni se întreabă dacă un ficat gras este contagios sau nu. Aceeași întrebare se pune și despre steatoza hepatică non-alcoolică – este contagioasă sau nu?

Și în articolul de astăzi, vom vorbi despre asta, astfel încât să nu aveți întrebări fără răspuns. Și voi începe prin a împărtăși răspunsul direct, apoi voi aprofunda puțin dacă aveți nevoie de și mai multe informații.

Nici ficatul gras, nici steatoza hepatică non-alcoolică nu sunt contagioase. Aceasta înseamnă că nu se pot răspândi de la o persoană la alta. Dacă o persoană din familia ta are ficat gras sau steatoză hepatică non-alcoolică, aceasta nu va fi transmisă altor membri ai familiei.

Asta nu înseamnă că persoane din aceeași familie nu pot avea steatoză heaptică non-alcoolică, sau ficat gras. Acestea sunt cauzate de diverși factori, inclusiv genetica, supraponderalitatea, luarea anumitor pastile sau alte probleme de sănătate.

Cum se face că ficatul gras și steatoza hepatică non-alcoolică nu sunt contagioase?

Este ficatul gras contagios

Știind că hepatita este contagioasă și auzind steatohepatită non-alcoolică, ați putea crede că este și ea contagioasă, din fericire, nu este așa.

Ambele afecțiuni – ficatul gras și steatoza hepatică non-alcoolică – chiar dacă afectează ficatul (și oamenii asociază automat acest lucru cu ceva contagios), ele nu sunt de fapt cauzate de o bacterie sau un virus.

Acestea sunt pur și simplu caracterizate prin o acumulare de grăsime în ficat (cu un ficat inflamat la fel și în cazul steatozei hepatice non-alcoolică).

Aceste acumulări de grăsime sunt cauzate de obezitate, diabet sau alți factori care nu au nicio legătură cu bolile transmisibile. Puteți citi mai multe despre steatoza hepatică și gradele ei aici.

Chiar dacă în unele cazuri, cauzele exacte ale ficatului gras nu pot fi identificate cu ușurință (de exemplu, poate afecta persoanele slabe care sunt active fizic și mănâncă sănătos)

Afecțiunea în sine nu este cauzată de bacterii, viruși sau alte microorganisme, deci nu se poate transmite.

Prin urmare, ficatul gras nu este contagios. Steatohepatita non-alcoolică nu este contagioasă.

Este ficatul gras contagios3

Sunt unii medici care susțin că genetica joacă un rol important aici și unii oameni sunt predispuși să dezvolte un ficat gras… dar nu asta înseamnă contagios.

De asemenea, nu înseamnă că, dacă unul dintre membrii familiei tale are sau a avut ficat gras, îl vei avea și tu.

Cu alte cuvinte, ficatul gras este o afecțiune care este cauzată în general de obiceiurile alimentare necorespunzătoare, supraponderalitatea, lipsa activității fizice, alte probleme de sănătate (cum ar fi diabetul) sau luarea diferitelor tipuri de medicamente.

Nu poate fi trecută, în niciun alt mod, altor membri ai familiei, prietenilor sau străinilor.

Așa că cel puțin pentru această îngrijorare numai – dacă este contagioasă sau nu – te poți relaxa dacă tocmai ai fost diagnosticat cu un ficat gras, deoarece nu îl poți da altora.

Puteți să o inversați, totuși – și blogul meu vă ajută să obțineți acest lucru, cu o mulțime de articole utile despre cum să o faceți, așa că asigurați-vă că îl răsfoiți și adunați toate aceste informații importante.

Amintiți-vă că a fi un susținător (dacă cineva apropiat a fost diagnosticat cu ficat gras) sau a găsi sprijin online de la prieteni, familie sau chiar străini, poate ajuta foarte mult.

Schimbările de stil de viață care sunt necesare pentru a inversa ficatul gras sunt destul de drastice la început: dar cu sprijinul celor dragi sau cu surse externe de motivație, este mai ușor să o faci.

Dacă nu știți cu ce să începeți, vă recomand să citiți despre cea mai bună dietă pentru ficatul gras și povestea inspirațională despre cum l-am inversat pe al meu.

Previous

Stevia și ficatul gras: este bună sau nu?

Este mersul cu bicicleta bun pentru ficatul gras? [Rezolvat]

Next

Leave a Comment