Știați că avocado este considerat un superaliment pentru ficat? Aceasta înseamnă că avocado vă poate ajuta în vindecarea ficatului gras non-alcoolic.
Absența colesterolului și a sodiului din avocado îl face o alegere sănătoasă pentru a minimiza nivelul de grăsimi rele din sânge.
În plus, avocado conține grăsimi saturate limitate, ceea ce ajută la minimizarea acumulării de depozite de grăsime în ficat. Este similar cu puiul (dacă îl alegi corect).
Proprietățile sale de sănătate îl fac o sursă de hrană populară și este bogat în nutrienți, cu mai multe minerale și vitamine.
Acestea includ, dar nu se limitează la, potasiu, calciu, magneziu, fibre, fosfor, vitamina K, vitamina E, vitamina C, vitamina B6 și acid folic.
Cu alte cuvinte, în ciuda faptului că are un conținut relativ ridicat de grăsimi, are grăsimile bune de care avem nevoie, plus tone de alți nutrienți care sunt de ajutor nu doar pentru sănătatea generală, ci și pentru sănătatea ficatului tău.
Poți mânca avocado cu ficat gras?
Da, puteți mânca avocado cu ficat gras, deoarece mai degrabă ajută, nu face rău. El conține aproximativ 20 de nutrienți esențiali care par să se dovedească benefici în protejarea ficatului și reducerea la minimum a leziunilor hepatice.
De exemplu, consumul a 100 de grame de avocado (de obicei o jumătate din fruct), oferă organismului tău 13% din doza zilnică recomandată de potasiu, 28% din fibrele alimentare necesare, dar și 16% din vitamina C, 15% din vitamina B6 și un solid 7% din doza zilnică recomandată de magneziu.
Potasiul poate ajuta la menținerea sănătății ficatului, în timp ce fibrele insolubile ajută la stimularea funcției hepatice.
Conform studiilor, vitamina C este benefică în tratarea bolii hepatice grase non-alcoolice.
Fibrele alimentare pot reduce nivelurile de lipoproteine cu densitate joasă și colesterol nesănătos prin scăderea absorbției acestuia.
Acest super fruct conține un ulei sănătos care este bogat în acizi grași mononesaturați care îmbunătățesc absorbția nutrienților și fitochimicelor din avocado atunci când sunt consumate.
De ce este avocado bun pentru ficatul gras?
Avocado este bun pentru ficatul gras datorită proprietăților sale hepatoprotectoare, așa cum am menționat anterior: conține o mulțime de nutrienți sănătoși, cum ar fi vitamine, minerale și grăsimi sănătoase.
Pe baza constatărilor unui studiu publicat în Societatea Americană de Chimie, avocado conține compuși puternici care exercită beneficii protectoare prin reducerea leziunilor hepatice.
S-a descoperit în continuare că, atunci când avocado a fost consumat cu moderație și încorporat într-o dietă sănătoasă echilibrată, el poate ajuta la încetinirea dezvoltării ficatului gras non-alcoolic și, de asemenea, poate ajuta la vindecarea bolii.
Un studiu pe animale a examinat rolul diferitelor uleiuri de avocado asupra unor caracteristici hepatice pe parcursul a 4 săptămâni dintr-o dietă cu 10% ulei de avocado.
Rezultatele notabile includ o scădere a cantității de lipide hepatice și o reducere a nivelurilor de trigliceride din sânge.
Trigliceridele sunt de obicei responsabile pentru acumularea de grăsime în ficat, făcând avocado benefic pentru prevenirea și ameliorarea ficatului gras.
Mai multe studii pe oameni indică faptul că încorporarea avocado în dieta zilnică poate ajuta la încetinirea progresiei ficatului gras sau chiar poate ajuta la vindecarea acestuia. De asemenea, ar putea ajuta prin limitarea cantității de grăsime stocată în ficat.
Avocado influențează Indicele Mesei Corporale și gestionarea greutății, iar acest lucru pare să aibă un impact pozitiv asupra ficatului gras, atât în prevenție, cât și în ameliorarea lui.
Cât de mult avocado ar trebui să consumi când ai ficat gras?
Potrivit Jurnalului Asociației Americane a Inimii, un avocado pe zi poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de colesterol rău, ceea ce îl face sigur de consumat când ai ficat gras.
Există 21 de grame de grăsimi mononesaturate sănătoase într-un avocado întreg, benefice pentru sănătatea ficatului.
În plus, un avocado mediu conține aproximativ 240 de calorii, ceea ce reprezintă aproximativ 10%-20% din necesarul caloric zilnic recomandat. Am menționat mai sus și ceilalți nutrienți valoroși pe care îi are.
Chiar dacă avocado oferă grăsimi sănătoase, asta nu înseamnă ca puteți mânca oricât. Este foarte ușor să mâncați prea mult și să consumați prea multe calorii.
Pentru cei care doresc să consume avocado de mai multe ori pe zi, pentru a fi în siguranță, reduceți cantitatea per porție.
Luați în considerare jumătate dintr-un fruct întreg, tăind caloriile la jumătate și asigurați-vă că vă echilibrați masa cu fructe colorate și legume cu frunze verzi pentru un aport optim de nutrienți.
Concluzie
Consumul de avocado poate ajuta atunci când ai ficatul gras prin scăderea nivelului de colesterol, reglarea funcției hepatice și ajutând la vindecarea afecțiunii.
Avocado conține grăsimi sănătoase, fibre și alți nutrienți necesari pentru a face față steatozei hepatice non-alcoolice și este de fapt considerați un superaliment.
Eu personal am mâncat avocado în mod regulat și am reușit să-mi inversez starea. Desigur, au făcut parte dintr-o dietă sănătoasă, echilibrată și nu ei sunt singurul motiv pentru care am reușit să-mi vindec ficatul.
Asta dovedește că acest aliment sănătos face foarte mult bine și îl putem consuma fără griji, atâta timp cât îl mâncăm cu moderație. Eu personal aș rămâne la o jumătate de avocado pe masă și nu mai mult de un avocado întreg pe zi.